החלטתם להקים עסק ולהתחיל כעוסק פטור? עוסק פטור למעשה פטור מגביית מע"מ ועל פי קביעת רשות המיסים העדכנית עוסק פטור יכול להיות מי שמחזור ההכנסות שלו אינו עולה על 100,491 ₪ בשנה והוא גם אינו יכול לקזז את המע"מ בגין רכישות שביצע – פעולה שמכונה "מס תשומות".
איך פותחים עוסק פטור ומהם התנאים לכך לפי מס הכנסה?
ראשית, יש להירשם מראש כעוסק פטור במע"מ תוך הצהרה על מחזור העסקאות השנתי הצפוי של העסק ואם מחזור ההכנסות השנתי עולה, יש לשנות סטטוס. יש לשים לב להחרגות בנושא כמו בעלי מקצועות שאינם יכולים להירשם כעוסק פטור ומחויבים להיות עוסק מורשה כמו למשל: אדריכל, הנדסאי, חוקר פרטי, יועץ מס וכדומה ולכן, יש לברר מראש בהתאם למקצוע מה הסטטוס האפשרי מבחינתכם.
בפועל, עוסק פטור אינו רשאי להפיק חשבונית מס ועליו להפיק קבלה מייד עם קבלת התמורה ומחויב בהגשת דוח למע"מ אחת לשנה ומבחינת מס הכנסה הוא חייב בדיווח ובתשלום.
הפנקס שמלווה אתכם בכל עסקה
עוסק פטור זקוק לפנקס קבלות כך שתמיד יוכל להפיק את הקבלה הנדרשת בקבלת התשלום עבור המוצר או השירות שהוא נותן. הקבלה הן לא עיצוב חופשי ויש להן פורמט ברור מבחינת המלל והפרטים שצריכים להופיע על גבי הקבלה: היא צריכה לכלול מספר סידורי ייחודי לכל קבלה, שם העסק או שמו של בעל העסק, כתובת, מספר עוסק פטור, מספר טלפון ויש למלא את פרטי העסקה, צורת התשלום (למשל, המחאה בנקאית או תשלום בכרטיס אשראי) ואת תשלום העסקה ללא מע"מ.
למרבה השמחה היום יש אופציות מעוצבות רבות של פנקסי חשבוניות לעוסק פטור ויש אפילו פלטפורמות סופר ידידותיות למשתמש המאפשרות להעלות עיצובים מוכנים במידה וכבר עיצבתם את הפנקס או להשתמש בתבנית קיימת, אבל ישנה גם אפשרות לשחרר את הצד היצירתי שבכם ולעצב במו ידיכם בלחיצות עכבר את הפנקס ואת הקבלות.
כך למשל, תוכלו על בסיס התבנית הקיימת שכוללת את כל מה שנדרש על פי חוק שיופיע בקבלה, להוסיף אלמנטים ייעודיים כמו למשל, לוגו או אייקונים מדליקים לפי השפה המיתוגית של העסק שלכם, לבחור פונטים בגודל ובסגנון המבוקש ועוד. עיצוב אונליין שמאפשר לכם ליהנות מהחוויה ולהפיק קבלות וחשבוניות מיוחדות.
שימו לב שאת העיצוב שולחים לבית דפוס דיגיטלי המדפיס עבורכם את הפנקס עם הקבלות כאשר יש מחירון לפי כל סוג של פנקס. כך למשל, תוכלו לבחור בין הדפסה שחור ולבן צד אחד או הדפסה בצבע מלא צד אחד וכן להחליט על כמות הקבלות ומספר הפנקסים שברצונכם להזמין לפי שיקולים של עלות ומספר הלקוחות הצפוי והעסקאות עבורן תתבקשו להפיק קבלות.
שימו לב שהפנקס כולל תמיד מקור והעתק, כי עליהם למלא את המקור והטקסט שתכתבו עובר להעתק ואסור בטעות לפספס חשבונית או קבלה בלי העתק. בדקו מבחינת עלויות מהי הכמות המשתלמת ביותר וכן זמני ייצור לפי הפורמט שבחרתם – העלאת קובץ או עיצוב אונליין או עזרה מגרפיקאי בעיצוב הקבלות וכן באיזה זמני משלוח מדובר ומתי תוכלו לקבל את הפנקסים.
כמובן שאסור להתחיל לקבל כספים על עסקאות בלי הפקת הקבלות, כך שתאלצו להיאזר בסבלנות עד שהפנקס יגיע ותוכלו לעבוד באופן חוקי בהפקת הקבלות הנדרשות בעסק שלכם.
אל תתפשרו על איכות ההדפסה: אתם מתחילים עסק והקבלה היא סוג של כרטיס ביקור במיוחד כי כל הפרטים שלכם כתובים עליה ובוודאי תרצו שהיא תשדר את מה שאתם מעוניינים לייצג בעיניי הלקוח.